lördag 25 maj 2013

Dag 3 - Hard rock cafe

Mina arbetsuppgifter på Hard rock var att bland annat diska, servera, torka bord i resturangen med mera. Vi fick göra det mesta som de anställda gjorde, men vi städade lite mera och diskade mer än de andra. De anställda fick servera alkohol och ta emot notan, beställningar med mer. Inom resturangbranschen får man inte servera bland annat alkohol så det var en av de sakerna vi inte fick göra.

Lorentz som jobbar på Hard rock Café gick en Resturang/hotell-linje i fyra år för att jobba som det han gör idag. Han gick också 2 utbildningar innan han startade på Hard rock Café. Hur länge och hur mycket man måste utbilda sig innan beror också mycket på erfarenhet. Det är en ganska svår utbildning som behövs göras för att komma dit Lorentz och många andra inom samma yrke är idag. Lorentz gick flera utbildningar för att han inte riktigt visste vad han skulle välja för specifikt yrke. Generellt behövs det mycket erfarenhet och tidigare erfarenhet framförallt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar